Odšťavňovací mlýnek na ovoce De Gusto OM51

- Kompletní specifikace
- Odšťavňovací mlýnek na ovoce De Gusto OM51Skladem499,00 Kč412,40 Kč bez DPH
NÁŠ TIP NA DOMÁCÍ ŠŤÁVU
Sklizené bobule černého rybízu nejdříve opláchneme studenou vodou, necháme krátce okapat a vylisujeme šťávu. Získanou rybízovou šťávu necháme pár hodin odsát a poté ji přecedíme přes plátno, abychom se zbavili drobných částic černého rybízu. Čistou šťávu smícháme s vodou a rozpustíme v ní cukr. Namíchaný rybízový sirup ještě musíme nakonzervovat, aby se nám nekazil. V našem receptu jsme se vyhnuli použití škodlivých konzervačních látek, které se pro tento účel často používají a raději budeme rybízový sirup konzervovat prostou sterilizací. Nejdříve si sterilizujeme uzavíratelné lahve (skvěle fungují lahve od tvrdého alkoholu, ze kterých se následně rybízová šťáva dobře rozlévá). Potom přivedeme krátce do varu, posbíráme pěnu, která se na hladině vytvoří a můžeme rybízovou šťávu plnit do lahví. Lahve naplněné rybízovou šťávou ihned uzavřeme a sterilizujeme při teplotě 80° C po dobu dvaceti minut. Sirup z černého rybízu je opravdu výborný a ta práce za jeho výrobu opravdu stojí.
Višňový džem
Suroviny - 1 kg višní,1 kg cukr (krupice),pektin (množství dle návodu na obalu)
Postup přípravy
Višně omyjeme ve vodě, vypeckujeme, šťávu zachytíme a obojí zahřejeme v širším hrnci a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 5 minut, potom přidáme 200 g cukru a pektin a vařímee ještě dalších 5 minut. Poté vsypeme zbytek cukru, zahříváme a zkoušíme průběžně hustotu džemu. Až je džem hotový, naplníme skleničky, uzavřeme je a otočíme na 5 minut víčkem dolů. Potom obrátíme, nechám vychladnout a uskladníme. Uvedené množství surovin stačí zhruba na výrobu 1250 ml džemu. 25 minut
Na odšťavňovací mlýnek na ovoce poskytujeme záruku v délce 24 měsíců.